Zaznacz stronę
Brownie
o smaku czekolady i kawy połączone z delikatną masa serową.
Propozycja idealna dla wielbicieli serników, brownie i czekolady:
tyle dobrego w jednym:)

Przygotowanie: 20 minut.
Pieczenie: 60 minut.
Gotowe
do podania: około 2 godziny.
Ilość
porcji z przepisu: 30 kawałków.

Brownie:
  • 250
    g masła
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1
    1/4 szklanki kakao
  • łyżeczka
    soli
  • łyżeczka
    proszku do pieczenia
  • 3
    łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 4
    jajka
  • 1
    szklanka mąki
  • 300
    g gorzkiej czekolady

Sernik:

  • 500 g sera
    trzykrotnie zmielonego
  • 4 łyżki
    cukru
  • 1/2 szklanki
    mąki
  • 2 łyżki
    kawy rozpuszczalnej
  • 1/4 szklanki
    śmietany 30%
  • 2 jajka
Wykonanie:
Piekarnik
nagrzać do 180 stopni. Blachę 26×26 cm wyłożyć papierem do
pieczenia.
Brownie:
Masło,
cukier, kawę oraz czekoladę umieścić w dużym garnku. Garnek
położyć na misce z wrzątkiem i mieszać dopóki całość się
nie rozpuści i utworzy gładką masę. Pozostawić do ostygnięcia.
W drugiej misce wymieszać resztę suchych składników. Dodać jajka
oraz masę czekoladową i zmiksować na gładką masę.
Sernik:
Zmielony
ser zmiksować z mąką oraz cukrem. Potem dodać śmietanę i kawę.
Na koniec dodawać po jednym jajku cały czas miksując.
Na
blachę wyłożoną papierem wylać 2/3 całej masy na brownie. Na
brownie wylać masę serową. Na górę wykładać po łyżce masy
brownie w odstępach. Na pomocą łyżki rozprowadzić nieco masę
brownie tak aby powstały wzorki. Całość piec 50-55 minut.
Zapraszamy
do polubienia tylife na 
facebooku!
Smacznego!!
 

Serdecznie
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Mocha
cheesecake brownie.

Preparation: 20 minutes.
Baking:
60 minutes.
All
ready: about 2 hours.
Serves: 30
pieces..

Brownie:
  • 250
    g butter
  • 1
    1/2 cup sugar
  • 1
    1/4 cup dark baking coca
  • 1
    tsp salt
  • 1
    tsp baking powder
  • 3
    tbsp instant coffee
  • 4
    eggs
  • 1
    cup flour
  • 300
    g dark chocolate

Cheesecake:

  • 500 g cream
    cheese
  • 4 tbsp sugar
  • 1/2 cup flour
  • 2 tbsp
    instant coffee
  • 1/4 cup
    double cream
  • 2
    eggs
Directions:
Preheat
the oven to 180C. Line 26×26 cm baking pan with a parchment paper.
Brownie:
Place
butter, sugar, instant coffee and chocolate in a bowl. Pour some
boiling water into the second one and place bowl with ingredients on
it. Stir until is melted and well combined. Set aside to chill. Mix
remaining ingredients, add chocolate mixture and blend until well combined.
Cheesecake:
Mix
cream cheese with all ingredients.
Pour
2/3 of brownie mixture on the parchment paper, then pour cheesecake
mixture on it. Spoon remaining brownie mixture on the top and swirl
using a toothpick. Bake for 50-55 minutes.
Like
us on 
facebook!
Bon
apetit!!

Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)