Zaznacz stronę

Zmiksowany
świeży szpinak, banan i truskawki z dodatkiem wody mineralnej i
imbiru. Pomysł na taki koktajl podpatrzyłam w jednym z Krakowskich
barów typu slow food. Na oko rozpoznałam składniki i postanowiłam
zrobić takie cudo sama w domu. Napój wyszedł po prostu
fantastyczny: owoce dodają słodyczy a imbir jest niezwykle
orzeźwiający. Nie muszę chyba dodawać jak wiele składników
odżywczych takie napój posiada:) Sezon na świeże warzywa można
wykorzystać na wiele sposobów, na przykład w postaci płynnej:)

Przygotowanie: 10 minut.
Gotowe
do podania: od razu.
Ilość
porcji z przepisu: 2 szklanki.
  • 4
    garście świeżego szpinaku
  • 2
    banany
  • pół
    łyżeczki startego imbiru
  • 100
    g truskawek
  • szklanka
    wody mineralnej
Wykonanie:
Szpinak
i truskawki umyć, usunąć szypułki oraz łodygi. Szpinak wrzucić
do blendera i dolać wody, zmiksować. Potem dodać truskawki, banany
oraz imbir i znowu zmiksować, do połączenia się wszystkich
składników. Opcjonalnie można dosłodzić np. łyżeczką miodu.
Zapraszamy
do polubienia tylife na 
facebooku!
Smacznego!!

Serdecznie
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Spinach
smoothie.

Healthy and delicious smoothie with spinach, ginger and strawberries.

Preparation: 
10 minutes.
Servings:
2.
  • 1
    bunch of fresh spinach, washed, stems removed.
  • 2
    bananas
  • 1/2
    tsp grated fresh ginger
  • 100
    g strawberries, hulled
  • 1
    cup water
Directions:
Blend
spinach and water. When it’s well combined add ginger, bananas and
strawberries, blend. Serve right after preparing.
Like
us on 
facebook!
Bon
apetit!!
Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)