Zaznacz stronę

Czekoladowe
brownie na bazie kaszy gryczanej z dodatkiem orzechów. Kasza
gryczana ma wyjątkowo specyficzny smak i zaskoczyło mnie jak
świetnie smakuje na słodko. Brownie jest bardzo wilgotne, a
orzechy,czekolada i kasza to niezwykła kombinacją. Polecam gorąco
dla lubiących eksperymenty kulinarne no i kaszomaniakom.

Przygotowanie:
20 minut. .
Pieczenie:
35 minut.
Gotowe
do podania: nieco ponad godzinę
Ilość
porcji z przepisu: 15 kawałków.
  • 200
    g kaszy gryczanej
  • 150
    g cukru muscovado
  • 150
    g masła
  • 200
    g gorzkiej czekolady
  • 4
    jajka
  • szczypta
    soli
  • 100
    g mąki pszennej
  • pół
    szklanki ulubionych orzechów, posiekanych (u mnie orzechy laskowe)
Wykonanie:
Piekarnik
nagrzać do 180C. Blaszkę 15×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia
lub wysmarować masłem i posypać cukrem pudrem.
Kasze
ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić do
ostygnięcia na 5 minut. Następnie wrzucić do malaksera i miksować
do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodać cukier i zmiksować do
połączenia składników. Odstawić całość na bok do całkowitego
ostygnięcia.
Czekoladę
i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia.

W
dużej misce ubić całe jajka, około 5 minut, aż będą puszyste.
Następnie dodajemy masę czekoladową, sól i mieszamy. Następnie
wmieszać mąkę i masę z kaszy. Całość dokładnie mieszamy i
przekładamy do przygotowanej blaszki.
Piec
35 minut.
Przepis pochodzi z książki „Zaskakująca kasza i ryż”.
Zapraszamy
do polubienia tylife na 
facebooku!
Smacznego!!

Serdecznie
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)

Buckwheat
groats brownie.
Preparation: 
20 minutes.
Baking:
35 minutes.
All
ready: about 2 hours.
Servings:
15.
  • 200
    g buckwheat groats, boiled
  • 150
    g muscovado sugar
  • 150
    g butter
  • 200
    g chocolate
  • 4
    eggs
  • a
    pinch of salt
  • 100
    g all purpose flour
  • 1/2
    cup chopped hazelnuts
Directions:
Preheat
the oven to 180C. Butter 15×20 cm baking tray
Boil the
groats according to instruction on the package. Set aside for 5
minutes and then place it in the food processor and process until
smooth. Then add sugar and mix until well combined. Set aside to
chill.
Melt
the butter and chocolate until well combined and set aside to chill.
Beat
eggs for about 3 minutes until fluffy, then mix in melted chocolate
and salt. Lastly stir in the flour and groats mixture. Pour the
mixture into prepared tray and bake for 30-35 minutes.
Like
us on 
facebook!
Bon
apetit!!
Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)